Svečano otvorenje radova na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajima“ - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs i Općinski načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, uz posvetu župnika župne crkve Presvetog Trojstva u Velikom Trojstvu vlč. Marka Ocvireka, svečano su danas otvorili radove polaganjem kamena temeljca na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajima“.


     Radi se o iznimno važnom objektu predškolske i školske namjene vrijednom 14.095.754,26 kuna, sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prema Programu ruralnog razvoja RH 2014.-2020. u iznosu 7.250.105,69 kuna (Udio: 85% EU, 15% RH), sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu 4.630.901,46 kuna i sredstvima Općine Veliko Trojstvo u iznosu 2.214.747,11 kuna.


     Provedbom projekta ostvariti će se sljedeći rezultati: rekonstruirana postojeća zgrada škole, izgrađena nova zgrada (vrtić, škola), izgrađen vrtić kapaciteta 40 djece vrtićke dobi (starije od 3 godine), izgrađene dječje jaslice kapaciteta 12 djece (mlađe od 3 godine), izgrađene dodatne učionice sa pomoćnim prostorijama, kuhinjom i blagovaonicom, izgrađen ulaz i lift za osobe sa invaliditetom, te povećana kvaliteta života i životni standard u Općini Veliko Trojstvo.


     Veličina postojeće građevine Osnovne škole je 1.968,12 m2. Rekonstrukcijom školske zgrade doći će do rušenja stražnjeg prizemnog dijela škole u kojemu se nalaze radionice i spremišta, a izvesti će se novi otvori, pregradni zidovi i ojačat će se postojeća konstrukcija, a rekonstruirat će se 191,25 m2 građevinske bruto površine. Dogradnja se izvodi sa sjeverne i zapadne strane postojećeg objekta sve do postojeće sportske dvorane koja se spaja hodnikom do škole. Dogradit će se 1.528,49 m2 građevinske bruto površine. Projektom će Osnovna škola dobiti 5 učionica, 2 kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara i spremište, ukupno novog rekonstruiranog i dograđenog prostora 849,34 m2. Na dječji vrtić odnosi se 767,51 m2 a sastoji se od dnevnih boravaka za vrtić i jaslice, garderoba, kancelarija, sanitarnih prostorija i izolacija, spremišta, praonice i kuhinje.


     Zahvaljujemo svima koji su pomogli i sudjeluju u provedbi ovog projekta, posebice Ministarstvu poljoprivrede i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na partnerskom odnosu i sufinanciranju, što će rezultirati dobivanjem jednog novog standarda za stanovnike Općine Veliko Trojstvo.


Natrag