Potpisani Ugovori o sufinanciranju provedbe EU projekata - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Općina Veliko Trojstvo potpisala je dana 4. prosinca 2019. godine dva Ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata, kojima je ostvarila bespovratna sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe projekata u ukupnom iznosu 2.590.782,26 kuna. Ugovore je potpisao Općinski načelnik Ivan Kovačić sa državnim tajnikom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimirom Žuncem.


     Naime, rezultat je to uspješne i pravovremene prijave na Javni poziv za  sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, a ostvarena bespovratna i namjenska sredstva usmjerena su na sufinanciranje provedbe EU projekata i to:  • projekta „Rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole sa dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajem“ u iznosu 2.202.597,69 kuna,

  • te projekta „Sanacija odlagališta ´´Grginac´´“ u iznosu 388.184,56 kuna.


     Ostvarena bespovratna sredstva predstavljaju maksimalnih 80% vlastitih sredstava, koliko je zapravo bilo moguće ostvariti na Javnom pozivu, a koja su trebala biti izdvojena iz općinskog proračuna za realizaciju navedenih projekata. Svakako je riječ o velikoj pomoći obzirom na značajno smanjenje potrebnih vlastitih sredstava, te se ovim putem zahvaljujemo Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na ovim sredstvima, kao i Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na njihovom sudjelovanju u opisanim projektima.
Natrag