Disable Preloader

Na udaljenosti stotinjak kilometara od Zagreba i desetak od Bjelovara, na području Općine Veliko Trojstvo smjestio se Bilogorski turistički put. Bilogorski turistički put proteže se blagim i privlačnim obroncima Bilogore, kroz sjenu pitomih šuma do osunčanih plodnih polja i vinograda. Očuvana priroda i mir seoskog prostora oduševiti će svakog ljubitelja prirode.

Ovdje će Vas srdačno dočekati i ponuditi s kvalitetnim vinima, rakijama i sokovima, kao i tradicijskim jelima, domaćim sirom i kolačima, te medom. Onima koji se duže zadrže nudi se mogućnost noćenja na seoskim gospodarstvima. Bilogorski turistički put ujedno pruža i brojne mogućnosti raznovrsne rekreacije kao što su daljinsko, sportsko i rekreacijsko jahanje, lov i ribolov, pješačke i biciklističke ture, te niz sportskih aktivnosti na otvorenom i u školsko-sportskoj dvorani.

Svakako treba pogledati baroknu crkvu Presvetog Trojstva iz 1779. godine, etno park i zavičajnu etnografsku zbirku, galeriju drvenih skulptura na otvorenom „Svijetle pruge“ i romsku kuću.

Osnovni cilj turističkog puta je unapređenje i turističko oživljavanje Bilogorskog kraja, te „izgradnja“ tematske turističke ceste obiteljskih gospodarstava, vinarija i ugostiteljskih objekata koji su spremni posjetiteljima ponuditi svoje poljoprivredno-prehrambene proizvode, proizvode iz kućne radinosti i prikazati tradicijske obrte i način življenja.




Klikom na sliku pogledajte katalog