Disable Preloader

Udruge i društva

Tamburaški orkestar osnovan je 13. listopada 2011. godine u prostoru Konjičkog kluba Veliko Trojstvo, na nagovor gosp. Ivice Pirina. Predsjednik je Ivica Pirin, tajnik je Željko Bajza, blagajnik Darko Novotni, a voditelj i dirigent orkestra je Marijan Ded Maks, koji piše pjesme i note koje orkestar izvodi.


Kontakt telefoni: Ivica Pirin - 098 912 5678, Željko Bajza 098 919 7821
Email: pirin.ivica@gmail.com



Općina Veliko Trojstvo pomaže u sufinanciranju djelovanja, te je ustupila prostor društvenog doma za održavanje proba, koje se održavaju dva puta tjedno, a prije nastupa i više puta tjedno.

Nastupali smo na svim događanjima za potrebe Općine, kao što su: „Proljeće u Velikom Trojstvu“ i „Božićnica“. Također smo nastupili na Festivalu tamburaške glazbe Podravine i Podravlja u Pitomači 15. lipnja 2012. godine, koji je prenosila i HRT. Nastupali smo i u Mađarskoj u mjestima s kojima naša Općina ima prijateljske veze i suradnju, a to su Kapošvar gdje smo nastupili na „Danu hrvatske manjine“ te Kadarkutu na obljetnici Ženskog folklornog društva 19. studenoga . 2013. godine.



Od 2013. godine održavamo „Koncert Božićnih pjesama“ u uvijek ispunjenoj Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u suradnji sa vlč. Markom Ocvirekom. Mnogi ljudi pjevaju božićne pjesme sa članicama ženskog vokalnog sastava „Trojačke ruže“ koje nas prate na svim našim nastupima, a sastav čine učiteljica Osnovne škole Veliko Trojstvo i mještanke čija djeca pohađaju školu. Ponekad nas na nastupima sa svojim glasom prati vokalni solist Miro Popović. Djelujemo na očuvanju bilogorskih pjesama i plesova i veliki smo zaljubljenici u tamburašku glazbu. U orkestru ima članova raznih uzrasta, od najmlađih tamburaša iz Osnovne škole Veliko Trojstvo, srednjoškolaca, radnika i poduzetnika, do umirovljeniku. Imamo i ženskih članica i svi se dobro slažemo, pogotovo pred nastupe. Brojno stanje članova orkestra kreće se oko 22 člana, obzirom da neki članovi dolaze, a neki odlaze. Na nastupima nas redovito prate članovi foto sekcije „Bilogorski turistički put“ i bilježe ih fotografijama i video uradcima.