Disable Preloader

Udruge i društva

Grb Udruge dobrovoljaca i veterana domovinskog rata – Ogranak Veliko Trojstvo

Krenuvši u obranu domovine 1991. godine, dragovoljci s područja Općine Veliko Trojstvo, sudjeluju u obrambenim akcijama na ratištima Grubišnog Polja, Daruvara, Pakraca, Lipika, Gline, Okučana, Siska, Slavonskog Broda, Kumletinaca, Zadra, Prevlake, Maslenice, Cavtata i ostalih dijelova domovine.
Vojno redarstvene akcije „Otkos 10“, „Maslenica“, „Bljesak“ i „Oluja“, bile su njihovi obrambeni zadaci, a danas sjećanja na poginule hrvatske branitelje s ovog područja.

Na oltar domovine zauvijek ostavljaju svoje živote:

Jozo Petak, Mladen Fejer, Josip Topalović, Ivo Štargl, Ivica Šabić, Tihomir Šabić, Tomo Pavliš, Željko Besek, Drago Jurić, Željko Novosel, Miroslav Bodo, Franjo Močnik, Marijan Ded i Vlado Horvat.

U znak sjećanja i zahvalnosti 1998. godine, Udruga i općina podižu spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Velikom Trojstvu, na raskrižju putova za Šandrovac i Malo Trojstvo.

Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Velikom Trojstvu

Udruga na Dan općine i blagdan župe Presveto Trojstvo zajedno s Općinom Veliko Trojstvo, odaje počast poginulim braniteljima i nositelj je memorijalnog nogometnog turnira posvećenog braniteljima sportašima i članovima NK “Bilogorac“.

Na osnivačkom saboru kluba „Galebovi“ i kluba „Policije“, osnovana je Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ogranak Veliko Trojstvo i za predsjednika Udruge je izabran Zlatko Burkovac.

Udruga djeluje na temelju ustroja i program rada s sjedištem u Općini Veliko Trojstvo.