Disable Preloader

EU projekti

Održivi urbani razvoj u Republici Hrvatskoj provodi se putem integriranih teritorijalnih ulaganja - ITU mehanizma, koji omogućuje integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa i ulaganje tih sredstava u aktivnosti kojima će se ojačati uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja omogućuje integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te njihovo ulaganje u aktivnosti kojima će se ojačati uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Uz postojećih sedam gradova priliku za korištenje EU sredstava u okviru ITU mehanizma u novom financijskom razdoblju 2021.-2027. dobit će još sedam gradova – Karlovac, Dubrovnik, Varaždin, Vinkovci, Sisak, Šibenik i Bjelovar za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije donijelo odluke kojima se s okolnim područjima utvrđuju područjima za moguće proširenje provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2021.-2027. Više informacija o održivom urbanom razvoju i ITU mehanizmu potražite ovdje.

Uspostavom Većeg urbanog područja, koje mora imati više od 35 tisuća stanovnika, Grad Bjelovar i općine Rovišće, Štefanje, Veliko Trojstvo i Kapela osiguravaju proširenje provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021.-2027., a svi detalji, aktivnosti, dokumenti i službene objave o uspostavljanom urbanom području pratite OVDJE.