Općina Veliko Trojstvo primila Odluku o sufinanciranju projekta od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja je danas, 7. lipnja 2019. godine na proslavi Dana Bjelovarsko-bilogorske županije, gradonačelnicima i načelnicima dodijelio Odluke za sufinanciranje komunalnih projekata koje će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirati.


      U ime Općine Veliko Trojstvo, Odluku je primio Općinski načelnik Ivan Kovačić za projekt „Tehničko i gospodarsko održavanje nerazvrstane ceste Bilogorsko naselje – dionica 3“, a koji će Ministarstvo sufinancirati sa 266.000,00 kuna.


      Podsjetimo, javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini objavljen je s ciljem osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.


      Na javni poziv bila su prijavljena 574 projektna prijedloga, od kojih je odobren 181 projekt, a posebno nas veseli što je među odobrenim projektima i onaj Općine Veliko Trojstvo.


      Slijedi provođenje postupka nabave za izvođača radova, nakon čega će se sa Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja potpisati ugovor o sufinanciranju projekta. Procjenjuje se da će radovi biti izvedeni do početa jeseni ove godine.


Natrag