Općini Veliko Trojstvo ovih je dana do kraja isporučeno 778 plavih i 778 žutih kant" />
U Veliko Trojstvo stiglo 1.556 kanti za odvojeno prikupljanje otpada - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

 


Općini Veliko Trojstvo ovih je dana do kraja isporučeno 778 plavih i 778 žutih kanti zapremnine 120 litara za odvojeno prikupljanje otpada, a danas su iste službeno predane od strane predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dobavljača. Rezultat je to uspješnog javljanja 2018. godine na javni poziv jedinicama lokalne samouprave za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada objavljenog za gradove i općine koje imaju važeći plan gospodarenja otpadom. Time je osigurano da se 85% investicije sufinancira iz europskog Kohezijskog fonda, dok je 15% sredstava osigurala Općina Veliko Trojstvo u svom proračunu.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.477,64 HRK, od kojih je iz sredstava EU sufinancirano 211.205,99 HRK


Realizacijom projekta želi se doprinijeti postizanju cilja odvojenog prikupljanja otpada i recikliranja uvažavajući načelo ekonomičnosti, učinkovitosti i djelotvornosti, a u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i zaštite javnog interesa i stanovnika ruralne zajednice.


Nabava ovih spremnika omogućit će svim stanovnicima Općine da odvajaju otpad na mjestu nastanka (u svojim kućama i dvorištima), što će povećati stopu razdvajanja otpada i omogućiti čišću frakciju. Stanovnici će kante dobiti besplatno, a Općina će ih dijeliti nakon što se izvrši prijenos vlasništva i dobije za to suglasnost od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, o čemu će se stanovnici pravodobno obavijestiti.

Natrag