Velimir Žuna<" />
Velimir Žunac primio Povelju počasnog građanina Općine Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

 


Velimir Žunac je danas primio Povelju počasnog građanina Općine Veliko Trojstvo radi posebnih zasluga u promicanju položaja i ugleda Općine Veliko Trojstvo, iznimnog djelovanja i trajnijeg angažiranja od posebnog značenja za unapređenje i ostvarenja iz više područja razvoja, te razvoja Općine Veliko Trojstvo u cjelini.


Povelja je dodijeljena sukladno Odluci Općinskog vijeća Općine Veliko Trojstvo sa 27. sjednice održane 30. ožujka 2021. godine o dodjeli javnih priznanja Općine Veliko Trojstvo u 2021. godini, a po provedenom Javnom pozivu za predlaganja kandidata za javna priznanja Općine Veliko Trojstvo prema prijedlogu Odbora za dodjelu javnih priznanja.


Velimir Žunac po zvanju je magistar inženjer elektrotehnike. Rođen je 2. srpnja 1970. godine u Garešnici. Osnovnu školu pohađao je u Garešnici, srednju matematičko - informatičku u Kutini, a diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Zagrebu. Kasnije se je kontinuirano dodatno usavršavao i obrazovao, te je između ostalog stekao i zvanje profesora informatike, slijedom čega je nakon ranijih zaposlenja u informatičkoj struci, radio kao profesor informatike u Osnovnoj školi Garešnica i Srednjoj školi „August Šenoa“ Garešnica. Aktualni je državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na koju dužnost je imenovan od strane Vlade Republike Hrvatske 2016. godine, sa mjesta gradonačelnika grada Garešnice kojeg je od 2009. uspješno vodio u dva mandata. Pored profesionalne karijere, kao dugogodišnji aktivni sportaš, postigao je značajne uspjehe baveći se nogometom.

Natrag