Općini Veliko Trojstvo odobrena potpora u iznosu 220.000,00 kuna za rad za Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

NovostiOpćini Veliko Trojstvo je temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini odobrena financijska potpora u iznosu 220.000,00 kuna. Rezultat je to uspješne prijave Općine Veliko Trojstvo kao osnivača Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini za Dječji vrtić Veliko Trojstvo.


Općina Veliko Trojstvo kontinuirano ulaže u razvoj predškolske djelatnosti na svom području. Nakon izgradnje vrtića kroz mjeru ruralnog razvoja 7.4.1., Općina je aplicirala na natječaje i uredila dječje igralište i okoliš kraj vrtića, a sve sa željom stvaranja povoljnih uvjeta za život mladim obiteljima sa djecom na području općine Veliko Trojstvo. Kroz ovu financijsku potporu koja uključuje troškove propisane Državnim pedagoškim standardom što su izdaci za radnike, te prehrana djece i uvjeti boravka djece (materijalni izdaci, energija i sl.), omogućiti će se uspješan daljnji rad vrtića kao mjera demografske politike unapređenja roditeljstva i podrške mladim obiteljima. Osim toga, Općina će biti kao i prošle godine, u prilici osloboditi roditelje od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za jedan mjesec.


U narednom razdoblju uslijediti će zaključivanje ugovora sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, nakon čega ćemo biti u mogućnosti pravovremeno objaviti sve daljnje obavijesti u svezi ove hvalevrijedne potpore.
Natrag