Posjeta Državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i otvorenje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, posjetila je danas Općinu Veliko Trojstvo kojom prilikom je sa Općinskim načelnikom Markom Kutanjcem i županom Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem razgovarala o demografskim mjerama, nakon čega je posjetila Dječji vrtić Veliko Trojstvo i otvorila dječje igralište.


Dječje igralište izgrađeno je 2021. godine, a ukupna vrijednost realiziranog projekta iznosila je 415.656,25 kuna, uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini u iznosu od 112.326,00 kuna. Projektom je izgrađeno, odnosno opremljeno opremom i uređeno u smislu cjelokupnog okoliša i prostora, u potpunosti funkcionalno, kvalitetno i svrsishodno dječje igralište. Time su značajno poboljšani materijalni uvjeti dječjeg vrtića, a realizacija je doprinijela i osigurala poticajno demografsko i obiteljsko okruženje u našem ruralnom prostoru i ima izravnu korist za cjelokupnu lokalnu zajednicu.
Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Veliko Trojstvo prošle godine 80.000,00 kuna, a ove godine 220.000,00 kuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, a ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na svoj dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji na osiguranju boljih uvjeta za djecu i mlade.
Natrag