Potpisani su Ugovori za projekt: Tehničko i gospodarsko održavanje nerazvrstane ceste Vrbica – nastavak LC 37044 - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

NovostiPotpisani su Ugovori o jednostavnoj nabavi za izvođenje radova i stručan nadzor za projekt: "Tehničko i gospodarsko održavanje nerazvrstane ceste Vrbica – nastavak LC 37044" sveukupne vrijednosti 605.585,00 kuna sa PDV-om. Radove koji podrazumjevaju pripremne, zemljane i asfalterske radove na nerazvrstanoj cesti u naselju Vrbica u duljini 954 metra, izvoditi će Poduzeće za ceste d.o.o. iz Bjelovara, a stručan nadzor provoditi Prostor EKO d.o.o. iz Bjelovara. Završetak radova planiran je u naredna 3 mjeseca.


Provedba projekta: „Tehničko i gospodarsko održavanje nerazvrstane ceste Vrbica – nastavak LC 37044“, sufinancirana je temelj uspješne prijave na Javni poziv, od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, sredstvima u iznosu 120.000,00 kuna osiguranima u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu na aktivnosti A576256 – Unapređenje stanovanja i komunalnog gospodarstva.


Općina Veliko Trojstvo je dodatno temeljem Sporazuma sa Županijskom upravom za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije, osigurala izvođenje radova na drugom dijelu ceste u naselju Vrbica koja je u njihovoj nadležnosti u omjeru financiranja 50:50%. Radi se o dionici u duljini cca 1.000,00 metara, za što je Općina u Proračunu osigurala 400.000,00 kuna. U ovom trenutku Županijska uprava za ceste provodi postupak nabave, te se oćekuje izvođenje radova do kraja ove godine. Time bi uz prošle godine asfaltiranu ul. Matije Gupca, ove godine u cijelosti bila asfaltirana cesta u naselju Vrbice, a modernizirana cesta u kontinuitetu protezala se u duljini cca 3,5 km.
Natrag