Zaposleno 10 žena i započelo pružanje potpore za 60 korisnika u projektu „Trojačke ruže – faza III“ - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Općinski načelnik je potpisao Ugovore o radu sa 10 žena iz ciljne skupine na projektu "Trojačke ruže - faza III" u sklopu ZAŽELI - Programa zapošljavanja žena, na period od 6 mjeseci (od 1. prosinca 2022. godine do 31. svibnja 2023. godine), a koje će pružati potporu za 60 krajnjih korisnika (osobe u starijoj životnoj dobi, u nepovoljnom položaju, osobe s invaliditetom i dr.), pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 494.365,00 HRK, uz intenzitet potpore 100% (EU 85% iz Europskog socijalnog fonda, RH 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske). Razdoblje provedbe projekta je ukupno 8 mjeseci od 21. listopada 2022. godine.
Opći cilj projekta je omogućiti zapošljavanje i ulazak na tržište rada ženama pripadnicama ciljanih i ranjivih skupina, a specifični cilj projekta je krajnjim korisnicima pružiti skrb, potaknuti njihovu socijalnu uključenost i podići im kvalitetu života.
Natrag